0

Visschotel met aardappelpuree

Deze visschotel met aardappelpuree is echt een typisch Hollands gerecht, maar dan net een beetje anders: vis, groente en aardappels! Het makkelijke aan dit gerecht is dat je de vis en de groente van te voren niet hoeft te bereiden: de oven doet uiteindelijk al het werk, heel handig en lekker snel!

De aardappelpuree wordt lekker smeuïg door de melk en het klontje roomboter. Door er nog wat geraspte kaas door te mengen, krijgt de puree nog meer smaak. En zeg nou zelf: alles wordt toch lekkerder met kaas?!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen

  • 400 gram kabeljauw
  • 400 gram worteltjes en doperwten uit blik
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml melk
  • klontje roomboter
  • 100 gram geraspte kaas
  • tijm
  • peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kabeljauw ontdooien.
  • Schil de aardappels en kook deze zacht.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en laat de worteltjes met doperwten uitlekken.
  • Breek de vis en meng deze met de ui en de worteltjes met doperwten en verdeel over een ovenschaal.
  • Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de melk en de roomboter. Meng hier de geraspte kaas doorheen.
  • Verdeel de aardappelpuree over het vismengsel en bak de ovenschotel in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.

Op mijn blog vind je nog veel meer lekkere recepten voor ovenschotels!

Heb je deze ovenschotel of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply