0

Volkoren fusilli in een broccolisaus met witte kaasblokjes uit de oven

Het is een mond vol: volkoren fusilli in een broccolisaus met witte kaasblokjes uit de oven. Letterlijk en figuurlijk;). Ik ben zelf gek op pasta en vind het leuk om steeds weer wat nieuws uit te proberen. Soms vind ik het heerlijk om een snelle pasta te maken: wat groente, pure tomatensaus uit een pot, geraspte kaas er over en klaar. Deze keer ging ik voor een wat uitgebreidere versie.

Ik gebruikte de volkoren fusilli van Koro en maakte een saus van broccoli met rucola. De rucola geeft een wat pittige smaak aan de saus en de broccoli maakt het juist weer wat zachter. Voordat deze pasta de oven ingaat, top ik ‘m af met wat witte kaasblokjes. Deze smelten niet in de oven, maar worden wel lekker zacht.

Heb je te veel gemaakt? Deze pasta is de volgende dag ook heerlijk als gezonde lunch!

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren fussili
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml melk
  • 2 el volkoren tarwebloem
  • 40 gram rucola
  • 1 potje witte kaasblokjes
  • peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de knoflook fijn, snijd de stronk van de broccoli en snijd in roosjes en snijd de prei in halve ringen.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Bak 2 minuten. Voeg nu de knoflook en de helft van de broccoli toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tarwebloem toe en bak 2 minuten mee. Schenk vervolgens de melk erbij en laat 5 minuten koken. Voeg peper toe naar smaak.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar. Voeg op het laatst de overgebleven stronkjes broccoli toe. Giet af en laat uitlekken.
  • Pureer het groentemengsel met een staafmixer tot een egale saus.
  • Meng de pasta met de saus en de overgbleven stronkjes broccoli en doe in een ovenschaal.
  • Top af met de witte kaasblokjes en zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Zin in meer pastagerechten? Kijk dan eens op de pasta pagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze pasta of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply