Deze volkoren fusilli in rode pesto is zo’n gerecht dat je in 15 minuten op tafel zet, maar o zo lekker is! Uiteraard gebruik ik volkoren fusilli, want hierdoor ben je langer verzadigd. Daarbij is het handig op fusilli als pasta te gebruiken, zodat de pesto hier goed aan blijft ‘hangen’.
De pesto komt uit een potje, maar deze is zonder toegevoegde suikers en e-nummers. Helemaal puur en daar word ik blij van. Daarbij is de pesto ook helemaal veganistisch!
Natuurlijk maken de geroosterde pijnboompitjes dit vegetarische gerecht he-le-maal af!
Ingredienten voor 2 á 3 personen
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika
- 1 potje rode pesto
- 100 gram pijnboompitten
- handje spinazie
Bereidingswijze:
- Hak de knoflook fijn, snipper de rode ui en snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook en paprika toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de pesto toe, roer door elkaar en laat op laag vuuropstaan.
- Kook de pasta beetgaar en rooster ondertussen de pijnboompitten.
- Giet de pasta af en voeg toe aan het pestomengsel. Roer goed door elkaar.
- Serveer in diepe borden en top af met een handje spinazie en de pijnboompitten.
Zin gekregen in meer pasta? Natuurlijk staan er nog veel meer van deze lekkere pastagerechten op Trood!
Heb jij deze pasta of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments