0

Volkoren spaghetti in doperwten- spinaziepesto

Volkoren spaghetti in doperwten- spinaziepesto. Het klinkt niet alleen lekker, dat is het ook! De doperwten en de spinazie zorgen samen voor een prachtige groene kleur en natuurlijk voor de nodige vitamines.

Ik gebruik volkoren pasta, omdat dit langzame koolhydraten zijn en daardoor je bloedsuikerspiegel niet ineens een piek zal krijgen. Je zult dus ook langer verzadigd zijn.

Door een groentebouillontablet toe te voegen aan deze pesto, krijgt deze net wat meer smaak. De amandelen zorgen voor die lekkere bite. Aftoppen met wat amandelen en eventueel wat geraspte kaas en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 250 diepvries doperwten
  • 100 gram bladspinazie
  • 150 ml water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 2 tomaten
  • handje grof fijngehakte amandelen
  • eventueel handje geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en de (bevroren) doperwten toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg nu de spinazie toe in delen.
  • Verkruimel het groentebouillontablet in de pan en giet het water er bij. Roer nog 2 minuten door.
  • Doe bovenstaand mengsel in de blender en mix tot een egaal geheel.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
  • Giet de pesto terug in de diepe pijn en zet op laag vuur.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pesto.
  • Hak de amandelen grof.
  • Giet de spaghetti af en roer door de pesto.
  • Serveer de spaghetti met een handje amandelen en eventueel wat geraspte kaas.

Tip:

  • Wil je de spaghetthi ook zo serveren op het bord? Gebruik dan een tang! Pak hiermee wat spaghetti, draai rond en laat voorzichting op het bord vallen.

Meer pasta met pesto?

Probeer dan ook eens deze gerechten:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply