0

Volkorenmuffins met kwark en stukjes dadel

Volkorenmuffins met kwark en stukjes dadel, dat klinkt goed toch? Bij een muffin denk je al snel aan een suikerbom, maar dat is deze smeuïge muffin absoluut niet.

Op de achtergrond proef je een hele lichte smaak van de koffie en in elk hapje vind je wel een stukje dadel. De dadel zorgt er voor dat deze volkorenmuffins toch zoet is, terwijl er geen geraffineerde suikers aan zijn toegevoegd.

Heerlijk als gezonde snack, voor bij de thee en zelfs als ontbijt!

Ingrediënten voor 10 muffins:

  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 1 tl bakpoekder
  • 1 zakje baking soda
  • 200 gram kwark
  • 75 ml olijfolie
  • 60 ml melk
  • 60 ml oploskoffie
  • snuf zout
  • 8 dadels in stukjes

Keukengerei:

  • Siliconen muffinvorm voor minimaal 10 muffins

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en spray de siliconen bakvorm in met wat olijfolie.
  • Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
  • Doe vervolgens alle natte ingrediënten in een andere kom en meng ook deze goed door elkaar.
  • Snijd de dadels in stukjes.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer door elkaar totdat er een egaal deeg ontstaat.
  • Voeg de stukjes dadel toe en spatel er doorheen.
  • Verdeel het beslag over de 10 vormpjes en bak in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins vervolgens helemaal afkoelen, voordat je ze uit de bakvorm haalt, anders heb je kans dat ze er niet heel uitkomen.

Meer muffins maken? Probeer dan ook eens deze abrikozenmuffins met cacaonibs!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply