0

Wells Gray Provincial Park

Na het bezoek aan Mount Robsom Provincial Park en de overnachting in Blue River, vervolgden we onze reis richting Wells Gray Provincial Park. Dit park staat niet voor niets bekend als ‘watervalpark‘ want er zijn wel zo’n 250 watervallen te zien! Wij bezochten de 3 bekendste watervallen: Helmcken Falls, Dawson Falls en Spahats Falls. De weg die je naar deze watervallen toe rijdt, moet je ook weer terugrijden, dus hou daar qua tijd rekening mee.

#1 Helmcken Falls

Deze waterval is wel heel erg mooi en mag je echt niet overslaan. De Helmcken Falls is de vierde grootste waterval van Canada en is 141 meter hoog! De vulkanische rotswand er om heen is ook indrukwekkend mooi.

#2 Dawson Falls

In tegenstelling tot de Helmcken Falls is dit geen hoge waterval, maar wel een hele brede. De waterval is negentig meter breed en twintig meter hoog. Je moet ongeveer 10 minuutjes vanaf de parkeerplaats lopen om deze waterval te kunnen bewonderen. Om de waterval heen is het heel erg groen: een prachtig plaatje.

#3 Spahats Falls

Wanneer je hier aankomt is het eerste dat opvalt hoe hoog je hier staat! Je kijkt zo de 122 meter diepe afgrond in. Wanneer je iets verder doorloopt, wordt de waterval pas goed zichtbaar. De waterval valt zo’n 75 meter naar beneden.

Na deze ‘watervallendag’ reden we door naar de campground, die overigens naast Wells Gray provincial Park ligt. We overnachtten op Dutch lake Resort, aan Dutch Lake.

Een gezellige en verzorgde camping. In de buurt zit ook een supermarkt en een tankstation. Handig als je nog wat boodschappen wilt inslaan en wilt tanken om de volgende dag weer goed op pad te gaan richting Whistler. Dit is een lange rit, dus vooraf tanken is wel een aanrader!

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply