0

Wentelteefjescake

Deze wentelteefjescake is een variatie op een recept wat ik vond bij de Albert Heijn. Ik had namelijk ontzettend veel brood over en wist niet wat ik er mee aan moest. In dit recept maak je meteen een half brood op, dus dat kwam goed uit! Ik heb een gezonde variant gemaakt van het recept, zonder toegevoegde suikers. Om toch wat zoetigheid te behouden, gebruik ik agavesiroop.

Wentelteefjes zijn onlosmakelijk verbonden met kaneel, dus deze wentelteefjescake ook. Gebruik dus flink wat om een lekkere smaak te geven aan deze cake. De combinatie van cranberries (zoet) en pecannoten (hartig) is ook heerlijk!

Vers uit de oven is deze wentelteefjescake het lekkerste, maar je kunt er de 3 dagen daarna ook nog van genieten!

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes (oud) brood
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 3 el kaneel
  • 3 el agavesiroop
  • flinke hand pecannoten (of andere noten naar wens)
  • flinke hand cranberries
  • 50 gram (room)boter

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Snijd de sneetjes brood in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm, inclusief de korstjes.
  • Doe de broodblokjes in de cakevorm.
  • Kluts de eieren los met de melk, kaneel en agavesiroop. Meng de pecannoten en de cranberries er doorheen.
  • Giet het eiermengsel over de broodblokjes en laat 5 tot 10 minuten staan.
  • Schep het mengsel een paar keer om en druk het mengsel goed aan.
  • Verdeel blokjes (room)boter over het mengsel.
  • Bak de wentelteefjescake vervolgens af in in 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Tip:

  • Hou je toch van meer zoetigheid? Vervang de agavesiroop dan door 75 gram kristalsuiker.
  • Ook lekker met een beetje jam!

Ook zo gek op wentelteefjes? Probeer deze klassieke wentelteefjes dan eens. Of wat dacht je van deze kerststol wentelteefjes?

Heb jij deze cake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply