0

Whistler

Van Wells Gray Provincial Park reden we door naar het bekende Olympische dorpje Whistler. Een lange rit waar je bijna heel de dag over doet! Onderweg stopten we nog bij Joffre Lake en liepen tot Lower Lake:

Vanaf Joffre Lake is het nog een uurtje rijden richting Whistler. Dit dorpje staat bekend om het feit dat je hier goed kunt skiën in de winter. Whistler is weer een totaal ander dorp dan alle andere Canadese dorpjes en steden die je hier voor al gezien hebt. Het is er erg gezellig en gemoedelijk en je kunt hier een hele dag goed vertoeven!

Wij sliepen 2 nachten op Whistler Riverside RV Resort. Een mooie en verzorgde plek en echt een aanrader! Trouwens ook op loopafstand (25 minuutjes) van Whistler Village. Je kunt de Camper dus gewoon een dagje laten staan. Ook wel eens fijn!

Hieronder vertel ik je hoe wij de dag doorbrachten in Whistler.

#1 Peak to Peak

Wanneer je in Whistler Village bent, kun je kaartjes kopen om met de Whistler Village Gondola of Blackcomb naar boven te gaan. De kaartjes kosten zo’n $70. Niet goedkoop, maar eenmaal boven kun je de hele dag daar doorbrengen. Ik raad je dan ook aan om dit te doen. Wanneer je niet met de gondel geweest bent, heb je wel echt iets gemist van Whistler.

Zoals ik al zei ga je eerst met de gondel naar boven. Eenmaal boven kun je verschillende trails lopen en hier kun je zo vaak als je wilt heen en weer met de Peak 2 Peak. Belangrijk: je kunt nog 1 keer naar benden (Whistler Village) en dan weer omhoog. Ga je dan weer naar beneden? Dan kun je niet meer omhoog met de kaartjes. Hou hier dus goed rekening mee!

Als het beneden heel zonnig en warm is, hou er dan rekening mee dat het daarboven een stuk kouder is. Een trui is dus geen overbodige luxe om mee te nemen en zorg ook voor dichte schoenen.

Wij hebben boven eerst een korte trail van 1,4 kilometer gelopen. Onderweg kwamen we wat marmotten tegen.

Na de trail gingen we toch echt voor de Peak to Peak.

Er zijn 2 gondels met een glazen bodem. Wil je per sé in deze gondel? Dan is de maximale wachttijd 15 minuten. Toch leuk om in ieder geval één keer ingezeten te hebben!

De Peak tot Peak is 4,4 kilometer lang en je zit ongeveer 11 minuten in de gondel. Het is de hoogste en langste gondel ter wereld. Je hangt namelijk 436 meter boven de grond. Daarbij verbindt het de Whistler en Blackgomb Mountains. Kijk onderweg goed naar beneden, want wij hebben 2 keer een beer kunnen spotten!

Van Whistler naar de Blackcob Mountains met de Peak to Peak moet je zeker doen, want aan de andere kant wachten er weer andere spectaculaire dingen zoals de Cloudraker Skybridge.

Wij lunchten op de Blackgomb Mountains. Met mooi weer kun je heerlijk buiten zitten en genieten van het uitzicht over Whistler.

Om bij de Cloudraker Skybridge te komen, wandel je een stukje naar beneden en neem je een stoeltjeslift. Deze gaat stijl omhoog! Daar eenmaal aangekomen heb je een prachtig uitzicht over de bergen.

Wij hadden zelfs nog wat sneeuw! Toch bijzonder als het beneden zo’n 25 graden is en daar boven op zo’n 1800 meter hoogte nog sneeuw ligt:

Eenmaal met de stoeltjeslift boven aangekomen kun je over de Cloudraker Skybridge lopen. Deze is niet bedoeld voor mensen met hoogtevrees…. maar ik zeg: toch doen! Het uitzicht is prachtig.

Na de spectaculaire wandeling over de brug, namen we de stoeltjeslift weer naar beneden, om vervolgens de Peak to Peak te nemen naar de Whistler Mountains. Daar namen we de Gondel terug naar Whistler Village.

#2 Whistler Village

Een gezellig en modern dorpje met allerlei winkels en restaurants. Je ziet ook nog allerlei aandenkens aan de Olympische Spelen van 2010.

In Whistler Village aten we bij El Furniture Warehouse waar al het eten $6 is. Simpele, maar prima gerechtjes. Daarna sliepen we nog een nachtje in Whistler Riverside RV Resort. De volgende dag reden we naar Horshoe Bay om de overtocht te maken naar Nanaimo om daar richting Tofino te rijden.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply