0

Wintersport in Westendorf

Ieder jaar hoor je veel mensen tussen december en maart zeggen: ‘ik ga op wintersport‘. In 2018 vond ik het dan ook maar eens tijd om dit een keer voor het eerst te gaan doen. In Nederland heb ik eerst wat lessen op de rollerpiste genomen. Eenmaal in de echte sneeuw, merkte ik wel dat het in het echt toch wat anders gaat.

In 2019 ben ik opnieuw naar hetzelfde gebied geweest; wel zo handig als je eindelijk de weg een beetje kent.

Hieronder vertel ik je meer over Westendorf, mijn vakantie, geef ik je wat tips en dat natuurlijk met foto’s!

De reis

Ik hield mijn wintersportvakantie in Oostenrijk in Westendorf. Dit ligt op ongeveer 8,5 uur rijden van Nederland (ligt er natuurlijk wel aan waar je woont in Nederland…).

Ik ging op vrijdag weg en op zaterdag was het appartement beschikbaar. Daarom hebben we op de heenweg een extra overnachting gedaan dichtbij München . Daarna is het nog zo’n 3 uurtjes rijden. Op de heenweg vind ik het overigens ook fijn om een overnachting te doen, kom je een stuk uitgeruster aan!

Ik overnachtte in Arthotel ANA Aura, voor slechts €65 inclusief ontbijt.

De vakantie

Eenmaal aangekomen in Westendorf zochten we eerst ons appartement op. We verbleven in Landhaus Zass. Een leuk, gezellig en zeer schoon appartement met een grote en gebruiksvriendelijke keuken. Voor een hele week betaalden we €600.

Na aankomst is het handig de volgende dingen te regelen:

#1 Skiles

Omdat het pas ons tweede jaar skiën was, hebben we opnieuw wat lessen geboekt. Het eerste jaar boekten we 2 x 3 uur en nu 1 x 2 uur en 1 x 3 uur. Je kunt kiezen voor groepslessen of privélessen. Wij kozen voor privéles, zo hoef je minder lang op anderen te wachten en heeft de skileraar echt alleen aandacht voor jou.

Ik heb echt veel aan de lessen gehad. Je leert de techniek en tegelijkertijd leer je het gebied steeds beter kennen.

Het eerste jaar had ik bedacht dat 3 lessen op de rollerpiste wel genoeg waren, maar van die gedachte stapte ik snel af toen ik bovenaan de blauwe piste stond en geen idee had hoe ik naar beneden moest komen. Samenvattend: dat ging met heel veel vallen en gelukkig ook weer opstaan. Eigenlijk veel te gevaarlijk. Belangrijk dus om meteen lessen te boeken, zodat je techniek beheerst en meer zelfvertrouwen krijgt. Hoe meer les je neemt, hoe beter het gaat! Bij mij gaat blauw en rood nu prima na 2 keer wintersport.

Overigens had ik vorig jaar ook wel het idee dat ik deze piste (zie foto hier onder) aan kon. Ik ben beneden gekomen hoor… maar vraag mij niet hoe…

Ik boekte de lessen bij Top Schischule. Voor in totaal 5 uur les, betaalden we €350.

#2 Materiaal huren

Wanneer je eigen materiaal hebt, hoef je dit natuurlijk niet te doen (logisch)! Ik heb wel een eigen helm, maar geen ski’s of skischoenen, dus die heb ik daar gehuurd. Wat ook handig is, is dat je de spullen aan het eind van de dag in het depot kunt leggen, zodat je er niet mee hoeft te sjouwen naar je verblijf. De kosten voor 6 dagen: €110 per persoon.

Ik huurde de spullen bij Sport Ruetz. Wanneer later toch blijkt dat je skischoenen niet lekker zitten of er is wat met je ski’s, dan kun je gerust teruggaan en krijg je ander materiaal. Ook als je je materiaal eerder komt inleveren dan gepland, krijg je het geld van de niet-gebruikte dagen netjes terug.

#3 Skipas kopen

Zonder skipas kom je niet heel ver. Je kunt een skipas kopen voor 1 dag, maar natuurlijk ook voor meer. Ik kocht een skipas voor 7 dagen. Je kunt dan in een heel groot gebied skiën. De kosten? €278.

Je kunt trouwens je skipas koppelen aan de app Skiline. Zo kun je het aantal kilometers bijhouden, het aantal liften, de hoogte, het aantal dagen en dit ook vergelijken met de voorgaande jaren. De kunst is natuurlijk om het aantal kilometers van het voorgaande jaar te verbreken haha!

Een paar tips:

#1 Après ski bij Gerrys Inn

Aan het einde van de dag staat het hier helemaal vol; met mooi weer buiten en met minder weer binnen.

#2 Lunchen bij de Bruchstall

Leuk om een keer te lunchen of wat te drinken. Ze hebben er zelfs vegetarische schnitzel. Ik ging deze keer voor de fish and chips.

#3 Lunchen bij de Talkaser

Een leuke plek bovenop de berg. Je kan daar heerlijk in de zon zitten als deze schijnt. Ik ging voor de vegetarische lasagne!

#4 Lunchen bij de Choralpe

Alleen al mooi om heen te gaan voor dit fantastische uitzicht:


Of om lekkere kaiserschmarrn te eten:

#5 Apfelstrudel eten!

Dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens wintersport. Absoluut niet suikervrij, maar wel heel lekker! Je kunt dit echt overal bestellen.

De kosten

Hieronder zet ik op een rijtje wat wij kwijt waren voor 1 week skiën met 2 personen.

WatKosten
Overnachting heenweg€65
Verblijf€600
Benzine€400
Skipas€556
Skihuur€220
Skiles€350
Eten en drinken€400
Totaal€2600

Een dure vakantie? Ja absoluut! Wel moet ik er bij zeggen dat ik in het hoogseizoen gegaan ben. Wellicht scheelt het nog wat geld als je buiten dit seizoen om gaat.

Nog een kleine impressie

Hier nog een paar andere foto’s voor een kleine impressie van deze wintersportvakantie:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply