0

Witte asperges met wilde zalm uit de oven

Asperges, ook wel het witte goud genoemd! Vroeger moest ik er niets van weten, nu vind ik ze heerlijk. Ik heb hieronder dan ook een te lekker receptje voor je!

Veel mensen eten asperges met ham en ei, maar zoals je ondertussen misschien weet, eet ik geen vlees. Geen probleem in dit geval, want asperges met zalm is een overheerlijke combinatie!

Door de asperges en de zalm in één pakketje te vouwen, trekken de smaken goed in. De limoentjes zorgen voor een lekker verfrissende smaak.

Ook leuk om te maken als je visite krijgt: het ziet er culinair uit en is echt niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 500 gram asperges
  • 2 stukken wilde zalm (125 gram per stuk)
  • halve limoen
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • gedroogde bieslook
  • gedroogde peterselie
  • peper

Keukengerei:

  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • dunschiller

Bereidingswijze:

  • Laat de zalm ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de asperges 5 minuten beetgaar (niet langer, want ze garen nog na in de oven).
  • Bekleed ondertussen de ovenschaal met het bakpapier.
  • Giet de asperges af, laat uitlekken en leg deze in de ovenschaal.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de asperges.
  • Dep de zalm droog, leg de wilde zalm op de asperges en bestrooi met bieslook, peterselie en peper naar smaak.
  • Snijd de limoen in plakjes en leg op de zalm.
  • Vouw het pakketje nu dicht (en papillotte). Er mag zo weinig mogelijk stoom ‘ontsnappen’.
  • Zet de ovenschaal tussen de 20 en 25 minuten in de oven ( let er op dat de zalm niet te droog wordt).
  • Pas op als je het uit de oven haalt en het pakketje openvouwt: er kan stoom uit komen.
  • Serveer direct.

Tip:

  • Lekker met wat gebakken rösti of aardappeltjes.
  • Ook lekker met een gekookt eitje!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply