0

Witte chocolade pindakaascake

Ja, je leest het goed: een witte chocolade pindakaascake. Het beste van 2 werelden: witte chocolade en pindakaas. Het mooiste is: deze 2 zitten samen in één potje. De Pindakaaswinkel verkoopt deze combinatie namelijk. Dat is toch te lekker en daarom wilde ik hier graag een overheerlijke cake mee maken.

De cake is super makkelijk te maken. Eenmaal gebakken zet je je tanden in een zachte cake met luchtige structuur met af en toe een stukje witte chocolade, smeuïge pindakaas en op de achtergrond de smaak van koek- en speculaaskruiden.

Op de stukjes witte chocolade, is de cake verder helemaal vrij van toegevoegde geraffineerde suikers!

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 potje (40 ml) witte chocolade pindakaas van de pindakaaswinkel
  • 2 bananen
  • 200 ml melk
  • 225 gram havermout
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 7 gram bakpoeder
  • 175 graden 35 minuten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  • Prak de bananen fijn en voeg alle overige ingrediënten toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak in 35 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Laat de cake even afkoelen en snijd daarna in 16 vierkantjes.

Zin in meer gezonde cake? Kijk dan eens op de cake en koekjes pagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere receptjes.

Heb jij deze witte chocolade pindakaascake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply