Deze wortelsoep met kikkererwten is zo’n heerlijke dikke soep, waar ja na een flinke kom helemaal verzadigd van bent. 2 hoofdingrediënten (wortel en kikkererwten) en verder wat kruiden en bouillon. Dus niet ingewikkeld, wel heel lekker, makkelijk en gezond! Overigens, ook vegetarisch en veganistisch.
De wortel zorgt op de achtergrond voor een lekkere zoete smaak en de rode peper voor een licht pittig tintje.
Lekker met een broodje, als lunch of als avondmaaltijd.
Ingrediënten voor ongeveer 2,5 liter soep:
- 5 winterpenen
- 600 gram kikkererwten (dat zijn ongeveer 2 blikjes van Bonduelle)
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1,5 eetlepel kurkuma
- 1,5 liter kruidenbouillon
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de peper in de lengte door midden (en verwijder de zaadjes als je een iets minder pittige soep wilt).
- Snijd de uiteindes van de winterwortels af en snijd de wortel vervolgens in dunne grove plakjes.
- Verwarm wat olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig.
- Voeg de knoflook, peper en alle kruiden (op een halve eetlepel kurkuma na) toe en bak 1 minuut goed mee, totdat alle geuren vrijkomen.
- Voeg nu de wortel toe en bak 3 minuten mee.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Voeg iets meer dan de helft van de kikkererwten toe in de soeppan, samen met de bouillon.
- Laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Bak ondertussen de overige kikkererwten in een steelpannetje samen met overgebleven kurkuma. Doe dit totdat ze een beetje krokant worden.
- Voeg de kikkererwten toe aan de gepureerde soep.
Op deze pagina met soep , vind je nog veel meer andere soorten maaltijdsoepen!
No Comments