Wraps met gemarineerde jackfruit. Nu denk je misschien: jackfruit? Ja! Jackfruit is 100% plantaardig en heeft de structuur en de bite van vlees.
Nu eet ik al een aantal jaar geen vlees meer en eerlijk: ik mis het echt niet! Het is dus ook niet zo dat ik altijd maar opzoek ben naar een vervanger omdat ik het mis. Wel wil ik steeds wat anders uitproberen.
De jackfruit die ik gebruik, is te koop bij Albert Heijn in een blikje. Je laat de jackfruit even uitlekken en kan het dan met van alles marineren. Het vruchtvlees neemt namelijk makkelijk allerlei smaken op.
Ik geef deze wraps een Aziatisch tintje door het te marineren in sojasaus en de wraps uiteindelijk af te toppen met wat gebakken uitjes.

Ingrediënten (voor 4 wraps):
- 1 blikje jackfruit
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 3 el sojasaus
- 2 el knoflookolie
- 1 el balsamicoazijn
- Handje cashewnoten
- 2 knoflooktenen
- 1 rode ui
- 4 volkoren wraps
- gebakken uitjes
Bereidingswijze:
- Doe de jackfruit in een vergiet. Spoel af met koud wat en laat uitlekken.
- Hak ondertussen de knoflook fijn en snipper de rode ui.
- Verwarm 1 eetlepel knoflookolie in een pan en doe de jackfruit er bij. Voeg de sojasaus, balsamicoazijn en de overige knoflookolie toe.
- Voeg nu ook de rode ui en de knoflook toe en laat de jackfruit zo’n 15 minuten op laag vuur staan met de deksel op de pan.
- Was de komkommer en snijd in reepjes. Snijd ook de avocado in repen.
- Beleg de wraps met een eetlepel van het jackfruitmengsel en top af met komkommer, avocado, cashewnoten en wat gebakken uitjes.
Wil je meer recepten met wraps? Bekijk dan ook eens het recept van deze krokante wraps met bietjes en witte kaas of deze wraps met zalm en taugé.
No Comments