0

Wraps met zalm

Wraps met zalm, lekker tijdens een uitgebreide lunch of als avondeten. Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en wraps zijn daar een voorbeeld van.
Je kunt ze snel en makkelijk maken, oprollen en happen maar. Ook makkelijk om mee te nemen! Deze wraps zijn gevuld met zalm en verschillende soorten groenten. De vulling is licht gekruid en heeft een licht zoutige smaak door de sojasaus.

De peultjes die beetgaar zijn en de taugé die niet wordt meegebakken, zorgen voor een lekkere bite in dit gerecht.

Let op dat je wraps koopt zonder toegevoegde suikers en e-nummers. Je kunt deze bijvoorbeeld kopen bij de Aldi en de Hoogvliet. Dan heb je ook nog eens volkorenwraps. Een win-win situatie!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 (volkoren) wraps
  • 250 gram zalmfilet (dit kan ook zalm uit de diepvries zijn)
  • 50 gram peultjes
  • 3 handen taugé
  • halve courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 5 eetlepels sojasaus
  • flink wat peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 75 gram cashewnoten

Bereidingswijze:

  • Verwarm wat (kokos- of olijf)olie in een wokpan en bak de zalm gaar.
  • Snipper de ui en snijd de courgette en de paprika in blokjes.
  • Voeg de groenten bij de zalm, roerbak kort en voeg vervolgens de sojasaus, peper en kurkuma toe.
  • Roerbak de groenten ongeveer 5 minuten en voeg dan de peultjes en 2 handen taugé toe.
  • Voeg als laatste de cashewnoten toe en bak nog kort mee.
  • Leg de wraps 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Zo worden de wraps warm en een klein beetje knapperig.
  • Serveer de wraps met het zalm-groentemengsel en strooi er nog wat taugé overheen.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply