0

Yogurtbarns met notenbodem

Deze yoghurtbarns met notenbodem kun je absoluut een verantwoord toetje noemen. Met wat verschillende noten, dadels, kwark en fruit draai je dit dessert in elkaar.

Een lekkere krokante notenbodem met een romige licht zoete kwarklaag: lekker als dessert of als tussendoortje!

Ingrediënten (voor 8 stukken):

Keukengerei:

  • Bakblik 20×20

Bereidingswijze:

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Maal de noten, samen met de dadels fijn in de blender.
  • Verspreid het notenmengsel over de bovem van het bakblik en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Mix het diepvriesfruit met 4 eetlepels van de magere kwark tot een egaal mengsel.
  • Meng de (blanke) kwark met de gekleurde kwark. Roer voorzichtig, zodat je beide kleuren blijft zien en er een mooi patroon/effect ontstaan.
  • Zet het bakblik minimaal 1 uur in de vriezer.
  • Laat het dessert van te voren ongeveer 1,5 uur ontdooien.

Tip:

  • Je kunt dit dessert al een dag van te voren maken.

Meer desserts met kwark? Probeer dan eens deze suikervrije kwarktaart met zomerfruit of deze frambozenkwarktaartjes in een glaasje.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply