0

Yoho National Park

Vanuit Glacier National Park reden we door naar Yoho National Park. Het duurt tussen de 30 en 45 minuten om het park te bereiken; afhankelijk van welke tussenstops je wilt maken.

In Yoho hadden wij prachtig weer en dat maakte alles extra mooi. Het staat bekend om de gletsjermeren en de hoge watervallen. Deze hebben we dan ook gezien.

Leuk om te weten: Yoho staat voor ontzag en verwondering. Dat zijn dan ook de juiste woorden voor dit prachtige nationale park! Sinds 1984 staat dit park op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Sla dit park dan ook echt niet over.

#1 Wapta Falls

Voordat je deze waterval kunt bewonderen, leg je eerst een wandeling van 2,5 kilometer af. De wandeling is goed te doen en niet heel pittig.

Na een tijdje hoor je de waterval en kom je bij een hek, waar je de waterval van de zijkant kunt zien. Vergis je niet om hier te blijven staan en vervolgens terug te lopen; je kunt namelijk ook verder doorlopen naar beneden. Zeker doen!

Beneden heb je beter en mooier zicht op de Wapta Falls. Nog leuker: als je niet bang bent om nat te worden, kun je heel dicht bij de waterval komen, door op de berg te staan voor de waterval. Het geluid van het water dat met een noodvaart naar beneden valt in combinatie met het rondvliegende water, het prachtige weer, de regenboog die tevoorschijn kwam door de zon en het opspattende water en het uitzicht op de waterval zorgden voor een bijzondere en mooie ervaring!

Heel erg nat geworden? Geen zorgen! Met mooi weer droog je heel snel tijdens de wandeling terug naar de auto/camper!

#2 Natural Bridge

Op ruim een half uur rijden van de Wapta Falls, vind je de Natural Bridge. Deze ligt op de weg naar Emerald Lake (zie #3)

De Kicking Horse-rivier stroomt onder de Natural Bridge. Het stromende water heeft een gat geslepen in de rotsen, waardoor er een brug is gevormd over het stromende water. Op deze manier kun je via de ‘brug’ van de ene naar de andere kant lopen van de rivier. Let wel op: de rotsen kunnen glad zijn en soms moet je even een klein sprongetje nemen om op de andere rots te komen. Voorzichtig doen dus of… de Natural Bridge gewoon bekijken vanaf de brug die is aangelegd!

Wanneer je door de spleten kijkt, zie je met wat voor kracht het water door de opening stroomt. Het water maakt de spleet steeds groter, waardoor de Natural Bridge ooit zal verdwijnen/instorten.

#3 Emerald Lake

Dit meer is één van de mooiste meren die ik heb gezien tijdens deze reis. Uiteraard komt dat mede door het mooie weer dat we hier hadden. De kleur van het meer doet bijna onecht aan, zo mooi blauw is het.

Tijdens de ruim 5 kilometer wandeling zijn er allerlei plekjes waar je het meest geweldige uitzicht hebt over het meer. Net iets over de helft van de wandeling vonden wij een inham waar niemand was. Hier besloten we om te gaan zwemmen: niet gepland, dus des te leuker! Hartstikke koud, ondanks het mooie weer, maar dat maakte het niet minder leuk. De kleur van het meer, het uitzicht op de bergen met sneeuw, de rust en al het mooie groen er om heen, zorgden voor een unieke en mooie ervaring midden in de natuur.

Bij dit meer kun je ook kano’s huren. Ze verhuren deze aan het begin van de wandelroute. Hier zie je ook dat veel mensen in het meer zwemmen. Mocht je van plan zijn om het meer in te gaan, dan raad ik je aan om tijdens de wandeling een mooi rustig plekje te zoeken. Dat maakt het zwemmen een stuk leuker en meer bijzonder!

Vergeet tijdens de wandeling niet om af en toe te stoppen en te genieten van het prachtige uitzicht!

#4 Yoho National Park – Kicking Horse 

Als je met de camper gaat raad ik je aan om op tijd te zijn met het reserveren van deze camping. Kicking Horse heeft ongeveer 50 plaatsen (dat is niet veel!) midden in de natuur. Je hebt hier geen Full hook up. Wel kun je op en verzamelpunt water bijvullen en het riool legen. Het feit dat je al deze faciliteiten niet hebt, maakt deze plek extra bijzonder.

Deze campingplaats was één van de mooiste die wij gehad hebben. We hadden een plekje aan de rand van de rivier en keken vanuit het bed in de camper, uit op de bergen.

De volgende dag reden we door naar Lake Louise.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply