0

Zalm in bladerdeeg

Deze zalm in bladerdeeg maak je met slechts 4 ingrediënten. Met vers bladerdeeg, spinazie, zalm en een beetje roomkaas, flans je dit gerecht zo in elkaar. Ideaal als voorgerecht voor wanneer je visite krijgt. Natuurlijk ook lekker als hoofdgerecht als je met z’n tweeën bent!

Let er wel op dat je hartig taartdeeg of bladerdeeg koopt zonder toegevoegde suikers!

Ingredienten:

  • rol vers bladerdeeg
  • 300 gram spinazie
  • 2 stukjes zalm (200 gram)
  • 2 eetlepels Philadelphia light

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi de zalm en dep deze droog met wat papier.
  • Wok de spinazie in een grote pan, spoel af met koud water en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en besmeer het midden, in de lengte, met de roomkaas.
  • Verdeel de spinazie over de roomkaas en leg hier de zalm op.
  • Rol het bladerdeeg om de zalm heen en druk de naden voorzichtig dicht.
  • Knijp de zijkanten bij elkaar voor een leuk effect.
  • Snijd de bladerdeeg kruislings in met een mesje.
  • Bak het zalmpakketje af in 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Trek gekregen in meer zalm? Probeer dan ook eens deze gerechten:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply