Deze culinaire zalmbonbon met ricotta en mierikswortel is het perfecte voorgerecht van een uitgebreid diner. Denk aan een diner met vrienden, familie, Kerstmis, Kerstavond of gewoon als je zin hebt in een goed voorgerecht.
Je zou denken dan het ingewikkeld is om deze zalmbonbon in elkaar te flansen, maar het tegendeel is waar. Binnen 15 minunten staan er 4 van deze prachtige borden op tafel. Ook het aantal ingrediënten is verrassend weinig en toch is de zambonbon enorm smaakvol.
Wist je dat dit voorgerecht ook nog eens verantwoord is? Zo ga je met een goed gevoel dit diner in!

Ingredienten voor 4 personen
- 250 gram zalm
- 100 gram ricotta
- 1,5 el mierikswortel
- halve groene appel
- 1/2 komkommer
- half rood uitje
- scheutje citroensap
Voor de garnering:
- 50 gram veldsla
- halve groene appel
- stukje komkommer
- sesamsoepstengels
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, appel en komkommer in kleine blokjes.
- Meg dit met de ricotta en mierikswortel en voeg een scheutje citroensap toe.
- Leg een grote plak zalm op een bord. Leg er een bolletje van het ricottamengsel op en vouw de zalm er omheen.
- Garneer een ander bord met wat veldsla, leg de zalmbonbon met de open kant naar onder op de veldsla.
- Snijd de komkommer in sterretjes en de appel in schrijfjes. Drapeer om de bonbon heen en top af met een sesamsoepstengel.
Zin gekregen in meer voorgerechtjes? Kijk dan eens op de voorgerechten pagina van Trood voor meer inspiratie.
Heb jij dit recept een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments