0

Zalmfrittata met geitenkaas

Deze zalmfrittata met geitenkaas is zo makkelijk te maken en het zal je daarom ook verbazen hoe lekker deze is! Een frittata is een gerecht met ei en verder doe je er zelf doorheen wat je lekker vindt. Eigenlijk een soort quiche, maar dan zonder bladerdeeg en daarmee meteen een stuk gezonder!

In deze frittata ga ik voor de combinatie gerookte zalm met geitenkaas en bosuitjes. De zoutigheid van de zalm is heerlijk met de romige geitenkaas. Beetje kruiden er doorheen en je schuift de frittata zo de oven in.

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 200 gram gerookte zalm
  • 6 bosuitjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • peper naar smaak
  • knoflookpoeder naar smaak
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een vierkant bakblik in met olie. Lep op: gebruik geen quichevorm, hier loopt het eiermengsel zo uit (tenzij je deze bekleedt met bakpapier).
  • Klopt de eieren los in een kom.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en bak deze 2 minuten in een steelpannetje. Voeg vervolgens toe aan de eieren.
  • Breek de geitenkaas in brokken en snijd de zalm in reepjes. Voeg beide toe aan het eiermengsel.
  • Kruid het eiermengsel naar smaak met peper en knoflookpoeder.
  • Giet het eiermengsel in de bakvorm, top af met wat geraspte kaas en bak in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.

Meer frittata’s maken? Probeer dan ook eens deze zalmfrittata met groene asperges of deze bloemkoolfrittata.

Heb jij deze frittata of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply