0

Zalmquiche

Deze zalmquiche is één van mijn favorieten quiches! Met de vulling kun je eindeloos variëren, maar wist je dat je ook verschillende soorten deeg kunt gebruiken? Vaak gebruik ik hartig taartdeeg, dit zorgt voor een krokante en natuurlijk hartige smaak. In dit recept gebruik ik bladerdeeg. Dit zorgt voor een wat zachtere smaak. Beide erg lekker.

De vulling voor deze quiche bestaat (naast de eieren) uit paprika, tomaat en gerookte zalm. Daarnaast zit er ook basilicum in verwerkt. Hierdoor wordt het een mooie kleurencombinatie en het zorgt voor een frisse smaak.

Lekker als avondeten of om puntjes van te snijden voor bij de borrel of op een feestje. Altijd een succes!

Wil je meerdere quiches maken? Probeer dan deze vegetarische quiches eens:

Courgettequiche met geitenkaas 

Quiche met paddenstoelen en noten

Broccoliquiche

Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 oranje paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 20 gram basilicum
  • 6 eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • snuf peper

Keukengerei:

  • Springvorm 27cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de springvorm in met wat olijfolie.
  • Snijd de paprika in stukjes en de tomaatjes in vieren.
  • Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verspreid de gesneden paprika en tomaat over de bodem.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de paprika en de tomaat.
  • Snijd 3/4 van de basilicum in reepjes.
  • Klop de eieren los in een kom, samen met de geraspte kaas, de basilicum en de peper. Verdeel dit mengsel over de gerookte zalm.
  • Bak de quiche in 40 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi de quiche daarna met de overgebleven basilicumblaadjes.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply