0

Zoete aardappel pannenkoekjes afgetopt met rood fruit en honing

Deze stapel zoete aardappel pannenkoekjes is niet alleen heel lekker, maar bevatten ook nog eens een flinke portie groente! De zoete aardappels maken de pannenkoekjes extra gezond en ook nog eens zoet. Ook ideaal voor kinderen die groente weigeren! Zo krijgen ze ongemerkt toch nog wat vitamientjes binnen.

Ik vind het heerlijk om in het weekend uitgebreid te ontbijten en ik maak dan ook graag een lekkere stapel pannenkoekjes op zondagochtend! Met de topping kun je natuurlijk variëren, maar ik moet eerlijk zeggen dat deze pannenkoekjes zelfs zonder topping heel erg lekker zijn.

Een feestelijk, lekker en gezond ontbijtje!

Ingrediënten (voor ongeveer 8 pannenkoekjes):

  • 2 kleine zoete aardappels of 1 grote
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • olie om in te bakken
  • fruit naar keuze om af te toppen en/of honing

Bereidingswijze:

  • Schil de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappels zacht. Giet af en prak tot moes.
  • Voeg het bakmeel, de melk en het ei samen in een kom en mix tot een beslag. Voeg de zoete aardappel toe en roer tot een egaal beslag.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en schep kleine bergjes in de pan. Bak de pannenkoekjes 1 á 2 minuten per kant goudbruin.

Zin in meer gezonde ontbijtjes? Kijk dan eens op de ontbijtpagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij dit ontbijtje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply