0

Zoete aardappel- pompoensoep

Deze zoete aardappel- pompoensoep is heerlijk op van die hetfstige of winterse dagen. De zoete aardappel en de pompoen zorgen voor een romige en volle smaak en structuur van de soep. Daarbij krijgt de soep een mooi oranje kleurtje. In deze soep worden groentebouillonblokjes gebruikt van de Eko-plaza. Deze zijn namelijk vrij van het e-nummer E621. Al met al dus uiteindelijk een heerlijke soep die vrij is van toegevoegde suikers en e-nummers.

Met onderstaand recept kun je een grote pan soep maken en dat is dan ook veel te veel voor 2 personen. Toch houd ik de onderstaande hoeveelheden aan, omdat soep makkelijk ingevroren kan worden. Lekker om mee te nemen naar je werk als lunch (wel opwarmen natuurlijk) en handig als je een keer geen zin hebt om te koken, want dan heb je een heerlijk gezonde en kant- en klare soep in de vriezer liggen. Een tip is om de soep dan wel in meerdere porties in te vriezen, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je opwarmt.

Ingrediënten:

  • 400 gram diepvries pompoenblokjes
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • flink wat peper
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 liter groentebouillon (4 groentebouillonblokjes)

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui, hak de knoflook en peper fijn.
  • Was de zoete aardappelen en snijd deze in grove stukken.
  • Verwarm een klein beetje (kokos- of olijf)olie in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook en de peper toe en bak kort mee.
  • Voeg vervolgens de pompoenblokjes en de zoete aardappel toe. Bak kort mee.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en voeg alle kruiden toe. Roer goed door en laat minimaal 45 minuten om laag vuur staan. Roer af en toe goed door.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.

Tip:

  • Wanneer je de soep met peper te pittig vindt, kun je van te voren de zaadjes uit de peper halen. Dit zorgt voor een zachtere smaak.
  • Je kunt de soep ook in de blender pureren. Laat de soep dan wel eerst goed afkoelen, anders heb je kans dat de deksel van de blender er door de hitte ‘afgeperst’ wordt.
  • Je kunt in plaats van diepvries pompoenblokjes ook verse pompoen gebruiken.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply