0

Zoete aardappelfriet

  Voor friet ben ik altijd wel in en laat deze variant nou ook nog eens gezond(er) zijn, zeker met dit dipsausje erbij! In dit recept gaan we de friet maken van zoete aardappel. De zoete aardappel, zoals je misschien wel zou denken, geen familie van de aardappel. Het is een groente en is, zoals de naam al zegt, zoet van smaak.

Zoete aardappel vind ik eigenlijk in alle varianten wel lekker: gepoft, gekookt, gepureerd, gegrild, maar de zoete aardappel friet staat toch wel op nummer 1!
De polenta in dit recept zorgt er voor dat de frietjes een beetje krokant worden.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zoete aardappels
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 eetlepels polenta
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappelen en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Snijd de zoete aardappelen in frieten van ongeveer 0,5/1 centimeter dik.
  • Doe de frieten in een kom met alle kruiden, polenta en de olijfolie en meng dit goed door elkaar.
  • Spreid de zoete aardappels uit op de bakplaat en bak ze 30 minuten in de oven. Schep de frieten halverwege nog even om, zodat ze aan alle kanten wat krokanter worden.
  • Serveer met deze dipsaus (of een lekkere klodder mayonaise).

Tip:

  • Je kunt zelf ook nog andere specerijen toevoegen die jij lekker vindt.
  • Bak de frieten 25 minuten in de airfryer. Zorg ook hier dat je halverwege de zoete aardappels even husselt.
  • Verwacht geen krokante friet, zoete aardappel friet blijft altijd een beetje zacht.
  • Lekker met een salade.


Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Lidewij april 10, 2020 at 14:47

    Heb je een goede vervanging voor polenta?

    • Reply Jill april 10, 2020 at 14:54

      Eventueel maismeel of paneermeel (zonder suiker)

    Leave a Reply