Met de vulling van een quiche kun je eindeloos variëren. Deze keer een variant met zoete aardappel en geitenkaas. Met slechts 5 ingrediënten en een beetje peper maak je deze gezonde en lekkere quiche.
De quiche is vegetarisch, heerlijk als avondeten of lekker bij de borrel!

Ingrediënten:
- 8 plakjes hartig taartdeeg
- 3 kleine zoete aardappels
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 prei
- 6 eieren
- peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien.
- Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes.
- Snijd de prei eerst in de lengte door de helft en snijd vervolgens in halve ringen.
- Meng de eieren met de zoete aardappel, prei, wat peper en (verkruimelde) geitenkaas in een kom.
- Vet de springvorm in met wat olijfolie en bekleed met het hartig taartdeeg.
- Giet het eimengsel er in en bak de quiche af in 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Meer quiches? Bekijk dan eens deze pagina voor meer inspiratie.
No Comments