0

Zoete aardappelquiche met prei en geitenkaas

Met de vulling van een quiche kun je eindeloos variëren. Deze keer een variant met zoete aardappel en geitenkaas. Met slechts 5 ingrediënten en een beetje peper maak je deze gezonde en lekkere quiche.

De quiche is vegetarisch, heerlijk als avondeten of lekker bij de borrel!

Ingrediënten:

  • 8 plakjes hartig taartdeeg
  • 3 kleine zoete aardappels
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 prei
  • 6 eieren
  • peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de prei eerst in de lengte door de helft en snijd vervolgens in halve ringen.
  • Meng de eieren met de zoete aardappel, prei, wat peper en (verkruimelde) geitenkaas in een kom.
  • Vet de springvorm in met wat olijfolie en bekleed met het hartig taartdeeg.
  • Giet het eimengsel er in en bak de quiche af in 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Meer quiches? Bekijk dan eens deze pagina voor meer inspiratie.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply