0

Zoete aardappelstamppot

In de winter is het soms heerlijk om een lekkere stamppot te eten. Deze stamppot is niet met gewone aardappels, maar met zoete aardappels en wortel. Beide zijn zoet van smaak en geven dus een andere twist aan een stamppot. In dit recept gebruik ik gekruide en gemarineerde tofu, waardoor het een vegetarisch gerecht is.

Door er ook nog peultjes aan toe te voegen wordt het een mooi kleurrijk gerecht.

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 5 worteltjes
  • 75 gram peultjes
  • 400 gram tofu
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 6 eetlepels gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  • Snijd de tofu in dobbelstenen en leg deze in een diep bord. Besprenkel met de sojasaus, olijfolie en peper en laat 15 minuten staan.
  • Schil de zoete aardappels en maak de worteltjes schoon. Snijd beiden in stukken en kook de zoete aardappels en worteltjes in één pan zacht.
  • Bak ondertussen de tof krokant in ongeveer 15 minuten en voeg de peultjes op het laatste moment toe om ze kort mee te bakken.
  • Stamp de zoete aardappel met de wortel fijn en meng dit vervolgens met de tofu en de peultjes.
  • Serveer met de gebakken uitjes.

Vind je zoete aardappel lekker? Probeer dan ook eens deze vegetarische moussaka met zoete aardappel of deze zoete aardappelfrietjes.


Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Eefje december 3, 2018 at 07:34

    Hi Jill!

    Wat een super leuke blog heb jij zeg!
    Ik heb gisteren dit receptje gemaakt. De zoete aardappelstamppot was heerlijk!
    Mijn vriend en ik hebben er van genoten!!
    Succes met je site, ik zal er vaker een kijkje op nemen en wat recepten uitproberen.

    Liefs, Eefje (van de Pabo van vroeger 🙂 )

    • Reply Jill december 3, 2018 at 10:26

      Hi Eefje,

      Wat een leuk berichtje en wat leuk dat je een receptje hebt uitgeprobeerd. Gelukkig viel het in de smaak😉!
      Ik blijf recepten posten, dus er zit vast weer een keer wat lekkers tussen voor jullie!
      Xx

    Leave a Reply