0

Zoete pompoencake met mixed nut butter

Deze zoete pompoencake met mixed nut butter is gezoet met natuurlijke ingrediënten: pompoenpuree en dadels. Verder zijn er geen geraffineerde suikers toegevoegd: een gezond tussendoortje dus!

Ik gebruikte voor deze cake kant- en klare pompoenpuree van Koro. Echt ideaal, want dit scheelt je een hoop tijd met het bakken van deze cake. Normaal gesproken moet je de stukjes pompoen dan eerst nog in de oven zacht laten worden om er vervolgens puree van te maken. Deze stap kun je nu helemaal overslaan.

Ik gebruikte de mixed nut butter van Biotoday om een andere twist te geven aan deze pompoencake. Hierdoor krijg het een wat nootachtige smaak. Een heerlijek combinatie.

Al met al een heerlijk en gezond cake, die je kunt eten als tussendoortje, een plakje bij de koffie of thee of gewoon lekker als ontbijt!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Wel de dadels voor 5 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
  • Doe de pompoenpuree, dadels, eieren, appelciderazijn, mixed nut butter en zonnebloemolie in de blender en mix tot een egaal geheel.
  • Doe in een andere kom alle overige (droge) ingredi:enten bij elkaar. Voeg nu het mengsel toe en meng tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak in 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

Zin in meer van dit soort gezonde cakejes of muffins? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze pompoencake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply