0

Zomerfruitgebakjes

Deze zomerfruitgebakjes zijn opgebouwd uit 3 overheerlijke lagen. De onderlaag is licht krokant en op de achtergrond proef je wat kokos door het kokosmeel. Daarnaast zijn ze nootachtig door het amandelmeel en zoet door de dadels. Door het gebruik van deze meelsoorten, is het taartje ook glutenvrij!

De tussenlaag krijgt deze mooie kleur door het zomerdiepvriesfruit. De substantie van de tussenlaag kun je vergelijken met dikke kwark of een puddinkje.

De toplaag bestaat enkel uit verwarmd zomerdiepvriesfruit met agar agar.

Een verantwoord taartje zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Leuk voor op een feestje, maar stiekem ook heerlijk als ontbijt of voor bij de koffie/thee!

Ingrediënten voor 8 gebakjes:

Voor de bodem:

  • 8 el amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 50 ml amandelmelk
  • 5 dadels

Voor de tussenlaag:

  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gram cashewnoten
  • handje zomerdiepvriesfruit
  • 2,5 tl agaragar

Voor de topping:

  • 100 gram zomerdiepvriesfruit
  • 1,5 tl agaragar
  • handje bosbessen

Keukengerei:

  • Siliconen muffinvorm met minimaal 8 vormpjes

Bereidingswijze:

  • Week de dadels gedurende 5 minuten in heet/kokend water.
  • Giet af en meng alle ingrediënten voor de bodem in de blender tot één geheel.
  • Schep in elke muffinvorm ongeveer 1 eetlepel van het mengsel. Druk goed aan met je vingers (als het goed is kan dit, want het is geen plakkerig mengsel). Zorg er voor dat de randjes mooi afgewerkt zijn.
  • Kook de cashewnoten in 10 minuten zacht. Giet af en mix deze vervolgens met het diepvriesfruit en de kokosmelk in de blender.
  • Verwarm het kokosmelkmengsel in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg al roerend de agar agar er bij. Draai het vuur daarna meteen uit en blijf roeren. Laat het mengsel iets afkoelen (niet te lang, anders wordt de substantie al te dik) en giet het kokosmelkmengsel daarna in de muffinvormpjes. Zorg er voor dat je een heel klein randje over houdt voor de toplaag.
  • Zet nu minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Maak de topping pas net voordat je de gebakjes uit de koelkast haalt: Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg al roerend de agar agar er bij. Draai het vuur daarna meteen uit en blijf roeren. Laat het mengsel iets afkoelen (niet te lang, anders wordt de substantie al te dik) en giet de topping als laatste in de vormpjes over het kokosmengsel. Verspreid met de bolle kant van een lepel.
  • Leg op elk gebakje wat bosbessen en zet de gebakjes nog minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Als het goed is, kun je de taartjes er uit halen door aan de onderkant van de siliconen bakvorm te drukken.

Nog meer mini taartjes maken? Bekijk dan ook eens deze kokostaartjes met een topping van mango!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply