0

Zustaina Binnenboelbox

Deze nieuwe Zustainabox heet niet voor niets de Zustaina Binnenboelbox, want laten we eerlijk zijn: we leven al een jaar met allerlei maatregelen, waardoor we toch een stuk meer binnen zitten. Zustainabox weet daar gelukkig goed op in te spelen en komt met allerlei vegan en plasticvrije goodies waar je extra vrolijk van wordt én die je goed kunt gebruiken!

Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verrassingsbox met verschillende duurzame producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten. Wat ik zelf vooral heel leuk vind, is dat het altijd weer een verrassing is wat er in de Zustainabox zit. Echt een cadeautje dus.

Nieuwsgierig geworden? Met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!*

Laten we dan nu beginnen met: whats’ in the Binnenboelbox!

We beginnen meteen met een goodie waar ik nu al helemaal fan van ben: de sustainable avocado wrap van The Foodhuggers. Ten eerste: avocado is life en ten tweede wat doe je in hemelsnaam met een halve avocado die je niet nu wilt gebruiken? Binnen no time is die avocado bruin en dan belandt ‘ie in de prullenbak. Met deze avocado hugger, dek je je avocado keurig af en blijft deze langer vers. Je legt de wrap ondersteboven neer, en steekt het puntje van de avocado er als eerste in. Daarna trek je de rest er straks om heen en tadaaaa. The Foodhuggers: bedankt voor deze lifesaver!

Het volgende product is van The Bamboovement. Heel vaak zit er een product van hen in een Zustainabox en daar word ik blij van. Eerder heb ik al hun tandenborstels, oorstaafjes, en wattenschijfjes uit mogen proberen en deze keer een haarborstel. Geen plastic ellende, maar gemaakt van FSC-gecertificeerde bamboe. Misschien denk je nu? Maar bamboe moet toch ook weer opnieuw groeien? Ja dat klopt, maar per dag groeit bamboe wel een meter, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken!

In deze tijd kunnen we er niet meer omheen: het mondkapje. Ondertussen zijn we er misschien al een beetje aan gewend. Helaas zie ik heel veel blauwe wegwerp mondkapjes overal maar op straat liggen. Wat een milieuvervuiling. Dit wasbaar mondmasker van Retulp is gemaakt van OEKO-TEX. Eerlijk: ik wist ook niet wat het was. Ik ga het je uitleggen. Het is een materiaal dat voor 100% uit gerecycled textielafval bestaat. In fabrieken blijven namelijk ook wel eens restjes textiel over. Geen extra vervuiling en het bespaart maar liefst 26.000 liter water per kilo katoen. Win-win! En oja: zwart is altijd goed toch?!

Gaan jouw keukenrollen ook zo hard nu je meer thuis bent? Ik pak echt voor alles een keukenpapiertje, zonder wel eens na te denken hoeveel bomen daarvoor worden gekapt. Deze gerecyclede keukenrol van The Good Roll is een vrolijk ding en gemaakt van 100% gerecycled papier. Je wordt niet alleen vrolijk van de verpakking, maar ook van het initiatief van The Good Roll: de helft van de netto winst wordt geinvesteerd in de bouw van toiletten in Oost-Afrika.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb in de winter altijd droge lippen, verschrikkelijk. Lang geleden ging ik aan de slag met Labello, daar werd het echt niet beter van. Vervolgens ben ik over gegaan op Vaseline en dat werkt perfect. Nu heb ik er nog een alternatief bij: De Natuurlijk lippenbalsem van Beauty Made Easy. Deze is 100% natuurlijk en er komt geen plasic aan te pas! Het omhulsel is gemaakt van een mix van gerecyclede en nieuwe papieren materialen.

Eerlijk: wanneer ik in de Albert Heijn sta en wat fruit of groente meeneem, stop ik het in zo’n plastic zakje. Thuis pak ik het uit en gooi ik het zakje weg. Allemaal plastic afval dat niet nodig is. Zeker niet nu je het herbruikbare groente- en fruitzakje van Dille en Kamille hebt ontdekt! Even je groente en/of fruit er in om af te wegen en dan hup je eigen tas in of je laat het lekker in het zakje zitten, dat kan ook natuurlijk! Bye bye plastic.

Nu we het toch over Dille en Kamille hebben: de biologische micro groentezaadjes zijn te leuk! In deze box zat mosterd, gemengde sla en boerenkool. Binnen één week kun je al kiemgroente oogsten. Heb je langer geduld? Na 4 weken kun je de jonge blaadjes oogsten.

Ondanks dat we tegenwoordig alles doen op onze telefoon en laptop, schrijf ik toch nog regelmatig. Even snel een krabbeltje of wat aantekeningen. Vaak op van die geeltjes, die ik dan einde van de dag weer weggooi. Verspilling van papier! In mijn nieuwe Duurzame Nootbook van Vibers kan ik met een gerust hart zoveel aantekeningen maken als ik wil. Het boekje is gemaakt van Olifantsgras uit Nederland! Olifantsgras groeit snel en neemt 4 keer zo veel CO2 op dan Europees bos, heeft weinig water nodig en kan overal wel aarden, dus ook in Nederland! Ik zeg: krabbel er maar op los.

Als laatste de Fruitige bath bombs van HappySoaps! Wat jammer dat er nog geen online geurfunctie bestaat, want wat ruiken deze mini bommetjes lekker! Plasticvrij, palmolievrij en plantaardig. Ik zeg: bad vullen en genieten met deze bommetjes!

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply