0

Zustaina Spring Box

Oooh het is lente! Zijn jullie daar ook zij blij mee? Ik wel hoor: de geur van vers gemaakt gras, bloemen in bloei, vogeltjes die fluiten, een zonnetje met een aangename temperatuur. Ik word er gelukkig van. En hoe leuk is het dan om ook nog eens de Zustaina Spring Box te ontvangen!

In deze box vind je allerlei producten die bij de lente horen en waar je enorm blij van wordt. Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verrassingsbox met verschillende duurzame producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten. Wat ik zelf vooral heel leuk vind, is dat het altijd weer een verrassing is wat er in de Zustainabox zit. Echt een cadeautje dus.

Nieuwsgierig geworden? Met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!*

Benieuwd wat er in deze Spring Box zit? Ik laat het je zien!

Laten we beginnen met dit te toffe bijenhotel van Baza. Ja je leest het goed, een hotel voor bijen. Alleen de naam is al leuk. Naast het feit dat het leuk is om naar te kijken, zijn de bijen hier heel erg blij mee. Dit bijenhotel is met de hand in elkaar getimmerd en gemaakt van FSC-hout: duurzaam dus! Hoe werkt dit nou precies? Je plant de biozaadjes in de bijgeleverde aarde in het kweekvakje naast het bijenhotel. Na uiterlijk 2 weken beginnen de zaadjes zich te ontpoppen tot gezellige en kleurrijke zonnebloemen. Zet het bijenhotel in de volle zon, daar zijn de bijen gek op. Je zult zien dat zeer dan snel genoeg op afkomen!

Oja en als de zonnebloemen 5 tot 10 centimeter zijn, dan kun je ze overpotten! Zorgt ook nog voor wat gezelligheid in de tuin of op je balkon.

Als we het dan toch over bloemen hebben: wat dacht je van de biologische bloemen van The Pollinators! Meer lentegevoel dat dit kun je niet krijgen: bloemen, bloemen en nog eens bloemen! Onze bijen, vlinders en andere insecten zijn dol op bloemen, dus zaai deze bloemzaadjes en doe ze een plezier! Voor jou is het fleurig om naar te kijken!

We gaan over naar ‘een momentje voor jezelf’. Stel je voor: zonnetje, 21 graden, bijenhotel neergezet in de volle zon, biologische bloemen gezaaid, tijd voor een kopje thee en een stukje chocolade op je loungebank in de tuin. Zie je je zelf al zitten;)? Ik wel hoor en zeker met de duurzame groene thee van Trending Tea en de witte (YES!) vegan chocoladereep van Lovechock. Zelf drink ik veel groene thee, dus dit is meer dan welkom. Wist je dat theezakjes vol zitten met miljarden minuscule plastic stukjes? Die drink jij dus op en dat allemaal ongemerkt. Toch zonde van je ‘gezonde’ kopje thee. Deze fairtrade thee heeft geen toegevoegde stoffen of andere zooi. Daarnaast heeft Trending Tea een samenwerking met het Leger des Heils: ze bieden werkgelegenheid voor mensen die de thee inpakken. Al met al: duurzaam, goed voor de wereld en goed voor de medemens!

En hoe lekker is het om een stukje chocolade te eten, vervolgens een slokje thee te nemen en het stukje chocolade in je mond te laten smelten! Het smaakt nog lekkerder als je weet dat het van Lovechock is: vegan, goed voor het mileu, goed voor de cacaoboeren, geen kinderarbeid, plantaardig, biologisch, de verpakking is plasticvrij, 100% composteerbaar…. moet ik nog even doorgaan? Dat dacht ik al! Enjoy!

Over naar: nog meer selfcare! Als je Zustainabox kent, dan ken je HappySoaps ook. Zo’n fijn merk! Ze hebben shampoos, conditioners, body wash, gezichtsreinigers, bodylotion, deodorant, lipbalm en nu ook scheerzeep. Concluderend: je kunt dus voor heel je lijf bij HappySoap terecht. Het fijne aan dit merk is dat de zepp 100% natuurlijk is. Het is niet verpakt in al die ellendige plastic flessen en de zeep is uiteraard ook plasticvrij en vrij van zooi! De scheerzeep is makkelijk te gebruiken: je maakt je handen nat, laat de zeep even schuimen tussen je handen en smeert er vervolgens de desgenweste plek mee in. Daarna is het tijd om te scheren en als laatste afspoelen. Laat die blote benen maar zien!

Ook je handen verdienen een goede verzorging. De handcrème van Zoya Goed Pretty is een topper. De handcrème ruikt naar vanille en grapfruit en is ongeraffineerd, dierproefvrij, verpakt in een milieuvriendelijke verpakking en bestaat uit natuurlijk ingrediënten. Voor iedereen een win win situatie om je handen hier mee te verzorgen.

De handcrème hierboven kun je trouwens ook goed gebruiken nadat je jouw huis een grondige schoonmaakbeurt hebt gegeven met het schoonmaakpakket van Enjoy la Vida. Ideaal voor de grote lenteschoonmaak! Dit 3 in 1 pakketje ga je fijn vinden: een kokosnootkommetje, 100% natuurlijke olijfzeepvlokken en een plasticvrije schuurspons. De olijfzeepvlokken zijn afkomstig van het Griekse familiebedrijf Patounis. Het schuursponsje is gemaakt van luffa. Dit is een handgeplukste vezelrijke en komkommerachtige vrucht. Er komt hier dus geen plastic of palmolie aan te pas. Maakt toch net wat fijner schoon. Hoe je het gebruikt? Leg het sponsje in wat water of hou het onder de kraan voor gebruik en als je klaar bent, laat je het sponsje op een droge plek drogen. Veel gepoetst met dit schuursponsje en ben je toe aan een nieuwe? Dan gooi je de oude gewoon in de groene bak.

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply