0

Zustainabox

Met trots mag ik zeggen dat ik tot het Zustainapanel behoor*! Eens in de zoveel tijd ontvang ik de Zustainabox. In deze box zitten 5 tot 7 producten die altijd allemaal vegan en plasticvrij zijn en lowimpact zijn geproduceerd. Het leuke van deze box is dat het altijd weer een verassing is welke producten er in zitten!

Nu zeg ik eerlijk: ik ben geen veganist, maar dat betekent niet dat ik het niet belangrijk vind om mijn steentje bij te dragen aan het verkleinen van mijn ecofootprint. De Zustainabox laat je kennis maken met allerlei producten die hier aan bijdragen. Ze helpen je om je huidige leefstijl aan te passen en je kunt huidige producten vervangen voor de duurzame producten uit de Zustainabox.

Het betekent overigens niet dat je meteen je hele leefstijl omgooit, maar het zorgt er wel voor dat je weer een stukje bewuster wordt van je huidige leefstijl en daar begint het wat mij betreft mee!

Ik kan blij worden van producten die niet alleen goed zijn voor mij, maar ook voor het milieu, de natuur en het klimaat!

Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verassingsbox met 5 tot 7 producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten.

Helemaal leuk: met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!

Wil je toch een beetje een idee hebben wat je kunt aantreffen in zo’n box? Hieronder licht ik wat producten voor je uit!

#1 Olijfzeep van Kusala Gifts

De zeep is grotendeels gemaakt van olijfolie. Door dit in zeep te verwerken, zorgt het voor een zachte en verzorgende zeep. De groene kleur van de zeep komt van de groene klei die ook zorgt voor een goede reiniging. Het is jammer dat internet geen ‘geur-functie’ heeft, want dit zeepje ruikt echt heerlijk!

#2 Sancho’s Nuts

Waarom deze overheerlijke pinda’s in de Zustainabox zitten? Omdat de blikjes waar ze inzitten recyclebaar zijn! Super voor het milieu. Niet onbelangrijk: de pinda’s zijn ook heel lekker. Eenmaal het blikje opengemaakt, eet je ze allemaal in één keer op!

#3 Ben & Anna deodorant

De Deodorant van Ben & Anna bevat geen nare stofjes of aluminium en is 100% natuurlijk. Ook is het plasticvrij, want de deo zit in een stevige push-up tube die is gemaakt van gerecycled papier. Dat is dus beter voor het milieu en veilig voor jouw huid! Natuurlijk ruikt de deo ook nog lekker.

Het verhaal achter deze deo is misschien ook leuk om te vertellen. Ben en Anna zijn een stel uit Duitsland. Ze woonden in Berlijn en besloten de drukte achter zich te laten en te verhuizen naar het platteland voor het natuurlijke leven. Wel leefden ze al jaren veganistisch. Anna kon maar geen goede en fijn veganistische deo vinden die vrij was van dierproeven en aluminium. Dus besloten Ben en Anna deze zelf te ontwikkelen. Zo is de Ben & Anna deodorant ontstaan, die zowel voor mannen als vrouwen is!

#4 Vegan koekjes van ‘Van eigen deeg’ en Kruidenthee van PTThee

De koekjes zijn te vinden in de box, omdat ze veganistisch zijn. Dus ook geen eieren of melkproducten. Dat is overigens niet de enige reden dat deze koekjes er in zitten: de verpakking is gemaakt van de resten van bladeren en stengels en daarmee heeft ‘Van Eigen Deeg’ heeft als eerste in Nederland een volledig composteerbare verpakking voor koekjes ontwikkeld. De smaak van deze koekjes is ook nog eens heel lekker: de koekjes zijn krokant, bros en toch ook zacht. Deze variant bevat kardemom. Heel lekker!

De kruiden van thee van PTThee zijn ‘gewoon’ afkomstig uit Nederland en dat is nou net de reden dat je deze thee vindt in de Zustainabox. Waarom alle kruiden uit het buitenland halen, als het hier ook in Nederland verbouwd kan worden? Het scheelt een heleboel kilometers transport en daarmee is deze thee dus beter voor het milieu! Daarnaast is het inzaaien van kruiden ook goed voor het terug laten komen van vogels en bijen naar Nederland. Hoe meer mensen PTThee gaan drinken, hoe meer kruiden er ingezaaid moeten worden en daar worden de vogels, bijen en vlinders weer heel blij van!

Wanneer je een genietmomentje hebt met deze thee en koekjes, weet je dat je ook nog eens heel verantwoord bezig bent voor het milieu! Win-winsituatie toch?!

#5 Bloeikaarten van Bloom

Als dit geen leuke kaart is om te ontvangen, dan weet ik het niet meer. De wenskaarten van Bloom, zijn gemaakt van bloeipapier. Wat bloeipapier is? Dat is duurzaam papier van gerecyclede oude kranten of katoen resten waar bloemen, groente of kruid-zaadjes in verwerkt zijn. Wanneer je deze kaart in de aarde ‘gooit’, groeien er bloemen, kruiden of groentes uit. Ook de confetti van deze kaart heeft dit effect. Zo wordt het extra leuk om een kaartje te versturen, maar nog veel leuker om te ontvangen!

#6 Social Box

We herkennen het denk ik allemaal wel eens: dat eeuwige gestaar, gescroll en geswipe op die telefoon. Natuurlijk hoort ‘online zijn’ bij het leven van tegenwoordig, maar soms is het ook wel heel fijn om even ‘offline’ te zijn. Gewoon even die telefoon weg en 100% gefocust zijn op iets anders of misschien wel op niets: relaxen! De Social box kan je daarbij helpen: een houten doosje waar je je telefoon onder legt. Daarop zit een houdertje voor een kaarsje. Aansteken en…. offline en genieten!

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply