0

ZustainaBox Carrie

YES! ‘s avonds belt de fietskoerier aan, om ZustainaBox Carrie af te geven. Ja, je leest het goed, de fietskoerier! De Zustainabox zit vol met duurzame producten, maar het gaat dus verder dan alleen de inhoud. Binnen de steden worden de boxen per fiets bezorgd en buiten de steden met groene auto’s.

De box van deze keer heet Carrie, vernoemd naar de groene onderneemster achter Happy Earth Essentials van de duurzame keukenspons (lees verder als je daar meer over wilt weten).

Alle producten in de box zijn plasticvrij en vegan. Daarbij zijn ze niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu en de natuur.

Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verassingsbox met 5 tot 7 producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten.

Helemaal leuk: met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!

Hieronder laat ik je zien wat je in ZustainaBox Carrie kunt vinden:

We beginnen met iets lekker, dat ook helemaal past bij Trood: de Nucao reep. De repen zijn namelijk zonder toegevoegde kleurstoffen of onnatuurlijke ingrediënten: puur natuur dus. Dat is ook iets wat ik met Trood probeer na te streven. Je denkt misschien: maar de reep is toch in plastic verpakt? Neehoor, de verpakking is composteerbaar! Wat deze reep nog leuker maakt, is dat er voor iedere reep een boom via het Eden projects in Madagaskar wordt geplant. Altijd een win-win situatie dus wanneer je deze reep koopt.

De hele dag aan het werk? Dan kun je de Nucao reep ook meenemen in deze te toffe ZustainaBox Lunchbox. Deze is plasticvrij en herbruikbaar. Weg met alle plastic zakjes! De lunchbox is gemaakt van RVS. Wellicht denk je nu: maar dat kun je helemaal niet duurzaam produceren… dat klopt. In Europa niet nee, maar in China wel: duurzaam en fairtrade. De fabriek in China volgt de ARBO-richtlijnen van Europa. De lonen liggen drie keer hoger dan gemiddeld en men bekommert zich om de gezondheid van de medewerkers. Daarbij kon de lunchbox vervolgens met de trein worden vervoerd in plaats van met het vliegtuig. Zo eet je je boterhammetje toch een stuk lekkerder!

Was jij je haar ook zo vaak? Ik helaas wel. Ondanks dat ik weet dat het niet goed is voor mijn haar, is het heel lastig om het af te bouwen. Zo zie je maar weer, ik probeer echt mijn steentje bij te dragen aan duurzaamheid en te bedenken wat goed is voor mijzelf, maar dat gaat nog niet altijd zo makkelijk, daar ben ik eerlijk in. In box Carrie zit deze keer een haarzeep van Botma & Van Bennekom: een natuurlijke shampoo. Natuurlijk veel beter voor mijn haar en hoofdhuid. Heel fijn: hij schuimt zo lekker. Wrijf het over je natte haar en wassen maar. Oja…. ruikt ook nog eens lekker!

Na het douchen maak ik vaak ook mijn oren schoon. De meeste wattenstaafjes zijn van plastic. Door wattenstaafjes te gebruiken van Bambaw kun je een mooie stap maken naar meer duurzaam leven. Er verandert voor jou niets, maar voor de natuur een hoop! Jij hebt nog steeds je wattenstaafje, maar dan van biologisch afbreekbaar materiaal met kopjes van biologisch katoen. Bedenk maar eens hoeveel wattenstaafjes je per jaar in de prullenbak gooit… en een zeer groot deel komt in de oceaan terecht. Daar sta je in de badkamer niet bij stil, maar helaas gebeurt het wel. Natuurlijk is de verpakking ook plasticvrij.

Bij sommige dingen sta je dus te weinig stil, zoals pleisters. Ook deze zitten vol plastic. Je wond is genezen, de pleister gaat de prullenbak in en weet uiteindelijk zijn weg te vinden naar de oceaan of elders in de natuur. Er zijn dus pleisters die natuurlijk en composteerbaar zijn: de pleisters van PATCH. Er is ook nog eens houtskool, aloë vera en kokosolie toegevoegd. Je zou zeggen dat hiermee je wond ook sneller geneest, maar dat is helaas niet zo. Wel geeft het een beter gevoel dan een plastic pleister!

Heb jij in je schoonmaakkastje ook zo’n synthetische spons liggen? Vervang ‘m dan voor de keukenspons van Happy Earth Essentials. Deze spons kun je ook heel vaak gebruiken en dus heeft het minder schade voor het milieu. De spons is gemaakt van jute. Lekker schrobben dus;)

Ik gebruikte vroeger als Labello, daar kreeg ik uiteindelijk hele rode en schrale lippen van (het tegenovergestelde van wat je zou willen bereiken…). Sindsdien gebruik ik dat niet meer en koop en gebruik ik alleen nog maar natuurlijk lippenbalsem of vaseline. De Le Papier lippenbalsem van Beauty Made Easy is dan ook weer een mooie aanvulling. De lippenbalsem is vegan en alleen gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ook niet getest op dieren en dat vind ik echt heel fijn. Zo werkt mijn leefstijl wat betreft voeding ook door in beautyproducten.

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply