0

Zustainabox Femke

In Zustainabox Femke* vond ik uiteraard weer allerlei zero-waste producten: vegan, plasticvrij, goed voor jou, goed voor het milieu. In deze Zustainabox zitten allerlei producten die passen bij de zomer! Want laten we eerlijk zijn, de zomer is niet het beste seizoen voor onze aarde: vliegtuigen vliegen af en aan, de barbecue met daarop lappen vlees maakt overuren… Een beetje hulp van producten uit de Zustainabox kan dus geen kwaad.

Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verassingsbox met 5 tot 7 producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten. Wat ik zelf vooral heel leuk vind, is dat het altijd weer een verrassing is wat er in de Zustainabox zit. Echt een cadeautje dus.

Benieuwd geworden? Met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!

Benieuwd wat je in Zustainebox Femke vindt? Ik ga het voor je op een rijtje zetten!

Even los van dit product: ik ben fan van Ben & Anna! Ben en Anna zijn een stel en woonden in de drukke stad. Dit leven hebben ze verruild voor het natuurlijke leven op het platteland. Uiteindelijk hebben ze allerlei vegan producten ontwikkeld zoals deodorant en tandpasta.

Dit is dus één van hun producten meteen heerlijk zomerse geur. Uiteraard vegan, dierproef-, plastic-, en parabenenvrij! Nu denk jij misschien: het zit toch in blik. Ja klopt, maar deze is recyclebaar. Voelt allemaal toch net wat fijner als je deze deo aanbrengt!

Jammieeee, snoepjes met en verfrissende smaak van Max’s! Zit niet alleen in een vrolijk, recyclebaar doosje, maar deze Organic Mints zijn ook nog eens heel lekker. Uiteraard hou je het niet bij één snoepje… De snoepjes zijn biologisch, vegan en 100% natuurlijk. Ik mocht de lemon mints en de menthol mints proeven. De Lemon mints passen helemaal bij de zomer!

WAT?! Een wc-rol? Jazeker! Live, laugh, poop, leuker gaat het niet worden. Deze The Good Rollen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Want wist je dat er dagelijks 270.000 (!) bomen sneuvelen voor toiletrollen? Van dat getal schrik je toch?! Ik denk dat er maar weinig mensen stil staan bij deze informatie als ze op het toilet zitten… Het mooie aan deze rollen is dat de helft van de nettowinst naar de bouw van toiletten gaat in diverse Afrikaanse landen, want 32% van onze wereldbevolking heeft geen schoon of veilig toilet! Daarnaast wordt een deel van de rollen te leuk verpakt oor ruim 50 mensen die in een sociale onderneming werkzaam zijn. Zo, nu je dit allemaal weet, zit je denk ik toch net even wat lekkerder op het toilet met deze The Good Rollen!

IJsthee hoort bij de zomer, dus deze Sweet Sunschine iced teavan Pineut x Frank past super in Zustainabox Femke! Het is heel simpel: je gooit de inhoud van het potje in een grote kan, schenkt er 1 liter water bij, laat het 6 uur trekken en jouw icetea is klaar! Om je nog extra over te halen: er zit (duurzame) mango in! Potje van glas is trouwens leuk en handig om te bewaren!

Ja, je ziet het goed. Dit is 1 sok van Healhy Seas Socks. Wat je daar mee kunt? Je eigen mondkapje maken! Wie had dat ooit gedacht? Dat we in Nederland verplicht een mondkapje op moeten in het openbaar vervoer. Geen zin om mondkapjes te kopen of zijn ze overal uitverkocht? Met een sok maak jij je eigen hippe mondkapje. Via deze link wordt uitgelegd hoe je een DIY mondkapje maakt!

Op een dag gaat er bij mij zeker 2 liter water doorheen. Gelukkig heb je tegenwoordig allerlei alternatieve flessen waar je het water in kunt doen i.p.v. al die plastic flesjes. Weet je hoeveel er dit per jaar zijn? 550 miljoen! En dat is alleen in Nederland. Schrikbarende cijfers. Met deze duurzame waterfles van Retap kun jij je steentje bijdragen om dit aantal te verminderen. Een super stijlvolle glazen waterfles!

Smeren, smeren, smeren! Zo belangrijk! De warmte van de zon op je huid is heerlijk, maar ook zó gevaarlijk. Soms is de UV-straling zo sterk dat je binnen een paar minuten al kan verbranden. Ik ga dan ook nooit de zon in zonder te smeren. Deze super handige stick van We Love Planet maakt het smeren ook nog eens makkelijk. De zonnebrandcrème is 100% natuurlijk, vegan en niet onbelangrijk: waterproof. Zo irritant als je je hebt ingesmeerd, even een duik neemt en je vervolgens meteen niet meer beschermd bent tegen de zon! Natuurlijk wel belangrijk om na het drogen ook weer niet te lang te wachten met smeren… alles om verbranding tegen te gaan.

Heb je wel eens op de ingrediëntenlijst gekeken van ketchup in de supermarkten? Word je echt niet blij van! Deze ketchup is 100% natuurlijk en zit in een recyclebare glazen fles. Achter The Ketchup Project zitten vier ondernemers die er achter kwamen dat 40% van de tomatenoogst in Kenia wordt weggegooid. Zij gebruiken het overschot om deze heerlijke ketchup van te maken: ook de pitjes en de velletjes, zo krijgt de ketchup nog meer smaak. Ook de boeren krijgen een fairtrade inkomen. Zo smaakt je frietje met ketchup toch een stuk lekkerder!

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply