0

Zustainabox Heidi

Yes, met Zustainabox Heidi ben ik weer een stapje dichterbij duurza(a)m(er) leven. Als ik eerlijk ben is dit denk ik de leukste en lekkerste box die ik tot nu toe in samenwerking* met Zustainabox heb mogen ontvangen. Waarom? Scroll maar even door, want dan zie je daar heerlijke chocolade. Of wat dacht je van die mooie bowl? Daar kan ik echt de lekkerste en mooiste ontbijtjes in gaan maken.

Verder ben ik ook heel blij met alle producten voor mijn lijf. Duurzaam leven gaat verder dan alleen duurzaam en veganistisch eten. Met deze producten kan ik een aantal van mijn huidige producten weer vervangen en ben ik weer een stapje dichterbij duurzamer leven.

Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verrassingsbox met 5 tot 7 producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten. Wat ik zelf vooral heel leuk vind, is dat het altijd weer een verrassing is wat er in de Zustainabox zit. Echt een cadeautje dus.

Benieuwd geworden? Met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!

Hieronder vertel ik je meer over de producten in Zustainabox Heidi.

Oké laten we beginnen met de chocolade van Ridiculously good: 100% plantaardige chocolade. De chocolade is vegan, raw en zelfs de verpakking is 100% composteerbaar. Zo neem ik met een gerust hart niet 1 maar beide chocolaatjes!

En er zit nog meer lekkers in de box. De 100% plantaardige granola van Krush is zo’n product. Wanneer je in de supermarkt op zoek gaat naar gezonde muesli’s, cruesli’s of granola’s, kom je vaak bedrogen uit. Bijna overal zitten toegevoegde suikers in. Daarom maak ik vaak mijn eigen granola. Maar de granola van Krush is suikerarm en zonder rotzooi. Waarom deze granola in Zustainabox Heidi past? 50% van de ingrediënten van de granola is gered voedsel. Had Krush ze niet gebruikt voor deze heerlijke granola, dan was het weggegooid. Uiteraard is de verpakking ook 100% recyclebaar.

Waar ik de granola van Krush in doe? Natuurlijk in de Coconut bowl van Plant Ahead. De bowl is gemaakt van de kokosnootschil die normaal gesproken weggegooid worden. Zo zonde als je ziet wat voor moois je er van kunt maken en wat voor lekkere ontbijtjes er in gaan!

Ken je dat? Dat je bijvoorbeeld salade over hebt en je het wilt bewaren? Je pakt wat plastic folie om de schaal af te dekken en dan heb je zo’n rol te pakken die niet plakt. Argh, frustrerend! Daarbij totaal niet duurzaam. Het is plastic, je gebruikt het één keer en vervolgens belandt het in de prullenbak. De Zero Waste Club heeft daar iets op bedacht: plantaardige waxwraps. Gemaakt van biologisch katoen, candelillawas, jojoba olie en boomhars en voor elke verkochte verpakking plant de Zero Waste club een boom.

Tanden poetsen doen we elke dag (toch?!). Ik in ieder geval wel en altijd 2 keer per dag. Je staat er misschien niet bij stil, maar al die tandpasta zit in plastic verpakkingen. De Zero-waste tandpasta tabletten van Happy tabs zijn dé oplossing. Ik had er hiervoor nog nooit van gehoord, maar dit zijn tabletjes waar je even 3 á 4 keer op kauwt en vervolgens met een natte tandenborstel gaat poetsen. Het schuimt nog ook! Verder natuurlijk plantaardig, plastic-, dierproefvrij, 100% natuurlijk en ook nog eens reisvriendelijk. Kan namelijk gewoon in je handbagage. Handig!

Als je bovenstaande tabletten gebruikt, kun je natuurlijk niet achterblijven met je tandenborstel. De tandenborstels van Bamboovement zijn gemaakt van bamboe. Dat betekent wel dat de bamboe gekapt moet worden, maar het is één van de snelst groeiende planten ter wereld en kan in één dag zelfs tot één meter groeien. Daarbij worden alleen de toppen van de bamboe gebruikt die 5 jaar of ouder zijn, zodat de boom gezond blijft. Het vervangen van je tandenborstel is wel één van de makkelijkste veranderingen om iets duurzamer te leven. Dus waar wacht je nog op, weg met die plastic tandenborstel! Per tandenborstel wordt er ook nog eens €1 gedoneerd aan de biljoen bomen campagne van het WWF.

Als laatste kun je nu ook duurzaam en vegan douchen met de duurzame douche tabs van Ben en Anna. Denk maar eens aan al die showergels. Die zitten vaak in plastic verpakkingen en zitten vol met chemische rotzooi voor je lijf. Deze douchetabs zijn grote tabletten die schuimen in je natte handen. Dus handen nat maken, even tussen je handen wrijven en inzepen maar! Je doet ongeveer 2 tot 4 douchebeurten met een tablet. Uiteraard 100% natuurlijk en zo stroomt er ook een stuk minder rotzooi door jouw doucheput het riool in. Ook de verpakking is volledig recyclebaar. En ja, je ruikt daarna ook nog eens lekker.

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply