0

Zustainabox Joshua

In Zustainabox Joshua vond ik allerlei heerlijke producten die goed passen bij de herfst en dat komt goed uit want: het is herfst! Met de herfst heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Aan de ene kant vind ik het weer heerlijk om mijn truien uit de kast te halen, net zoals mijn lange laarzen en leuke winterjassen. Ook heerlijk om met een dekentje op de bank te kruipen met een grote kop thee en een filmpje. Aan de andere kant vind ik die constante regen verschrikkelijk en verlang ik weer terug naar de zomer. Gelukkig is daar Zustainabox Joshua die mij de herfst door helpt.

Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verrassingsbox met 5 tot 7 producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten. Wat ik zelf vooral heel leuk vind, is dat het altijd weer een verrassing is wat er in de Zustainabox zit. Echt een cadeautje dus.

Nieuwsgierig geworden? Met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!*

Dat gezegd hebbende: hieronder vertel ik je meer over de producten in Zustainabox Joshua.

We beginnen met de keukendoek van biologisch katoen van de Zero Waste Club en wellicht denk je: waarom vind je deze in een Zustainabox? Een normale keukendoek zal toch vast wel duurzaam zijn? Om heel eerlijk te zijn, dit is wat ik ook dacht, maar ik heb mij flink vergist. De keukendoek wordt gemaakt van katoen en voor 1 kilo is er maar liefst ruim 5.000 tot 10.000 liter water nodig. Daar schrok je van denk ik? En dan heb ik nog niet eens alles verteld, want in de bekende keukendoek zitten ook veel chemicaliën, pesticiden en helaas komt er vaak kinderarbeid bij kijken. Met de keukendoek van Zero Waste wordt het opeens allemaal een stuk duurzamer. De keukendoek is gemaakt van biologisch katoen en er komen geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen aan te pas. Helaas wordt er wel meer grond gebruikt, omdat de opbrengst per kilo ongeveer 50% lager ligt. Nog niet ideaal dus, maar zeker een stap in de goede richting. Alle beetjes helpen! Bijkomende voordeel: hij staat nog leuk ook in je keuken!

Bij het openen van Zustainabox Joshua kwam er een heerlijke geur uit! Dit kwam van de natuurlijke shampoo bar van Happysoaps. Een prachtig kleurtje, een heerlijke geur én vrij van palmolie, parabenen en alle andere zooi die je kunt bedenken. Daarbij is het een shampoo en conditioner in 1 én gaat de happysoaps wel vier keer zo lang mee. Scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Na gebruik leg je de Happysoap op het ronde bamboe zeepbakje van The Bamboovement. Aan de onderkant zitten gaatjes, zodat het water weg kan zakken en je Happysoap snel droogt. Bamboe is één van de snelst groeiende planten ter wereld, heeft antibacteriële eigenschappen en pesticiden en kunstmest komen hier niet aan te pas!

Als ik op vakantie ga, neem ik eigenlijk altijd een heel pak wattenschijfjes mee. Zo zonde en zo niet duurzaam, want ze gaan maar één beurt mee en vervolgens gaan ze de prullenbak in. Is nu dus niet meer nodig met de zwarte wasbare wattenschijfjes van The Bamboovement. Speciaal voor Zustainabox zijn ze in het zwart gemaakt; zie je al die afgepoetste mascara niet zo;). Gemaakt van duurzame bamboe (Ik vertelde hier boven al waarom bamboe zo duurzaam is) en zoals je al had gelezen: wasbaar! Na een poetsbeurt doe je ze in het bijgeleverde waszakje en wassen maar! Scheelt trouwens ook weer een beetje ruimte in de koffer!

Ik word altijd extra blij van iets lekkers in een Zustainabox. Deze keer was dat een Vegan superfoodbar van MAKE MY BAR. Deze repen zijn raw, 100% natuurlijk, biologisch en handgemaakt. Hij zit vol met noten, zaden en vruchten. Uiteraard is de verpakking ook biologisch afbreekbaar. Leuk weetje: je kunt zelf een ‘Make My Bar’ maken en op die manier een reep samenstellen met alles wat jij lekker vindt. Ook handig als je ergens allergisch voor bent: die ingrediënten laat je er gewoon uit!

Van eten naar schoonmaken. Niet één van mijn favoriete klusjes kan ik je vertellen… Maar met de natuurlijke allesreiniger van SophieGreen wordt het toch al een stuk leuker. Je pakt een lege plantenspuit of schoonmaakfles, vult deze met een zakje allesreiniger van Sophiegreen + 750ml water en tadaaaa: een volle schoonmaakfles met een allesreiniger zonder parabenen, chloor, ammonia en EDTA. Ruikt lekker en je kunt defles hergebruiken. Dat scheelt weer een hoop plastic. Wat ik ook een bijkomend voordeel vind: het neemt een stuk minder ruimte in beslag in mijn schoonmaakkastje!

Maar er is meer van Sophie Green! Wat dacht je van deze natuurlijk No-bottle sopje. Ik maak regelmatig even een ‘sopje’ om het huis te boenen. Het sopje ga ik vanaf nu maken met Sophie Green. Bij het openen van dit potje, komt er meteen een heerlijke geur vanaf. Verder helemaal plasticvrij en zonder giftige dampen. Een schepje poeder in de emmer, aanvullen met water en daar is je milieuvriendelijke sopje!

Last but not least: De Zero-waste kokoskaars van We Love The Planet. We kennen ondertussen allemaal wel de coconutbowls waar we onze lekkere ontbijtjes in maken. Je kunt je collectie ‘kokos’ nu uitbreiden met de kokoskaars! Ik hou van kaarsjes, zo gezellig in de herfst en winter. Wat ik niet wist, is dat kaarsen mega milieuonvriendelijke zijn en erg chemisch. De kokoskaars is gemaakt van sojawas en kokosnotenafval en brandt maar liefst 40 tot 45 uur. Deze topper is hier einde van de herfst denk ik al opgebrand bij mij thuis.

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply