0

Zustainabox Querien

Ben je nog op zoek naar een cadeautje voor de feestdagen? Dan is zustainabox Querien de oplossing! Een box vol met mooie producten, die ook nog eens duurzaam zijn. Daar maak je niet alleen de ander blij mee, maar ook het milieu! Grote kans dat degene aan wie je het cadeautje geeft meteen fan is en deze box vaker wil! En dat willen we natuurlijk, want alle beetjes duurzamer leven helpen. Overigens zou ik mij ook zomaar kunnen voorstellen dat je dit cadeautje lekker voor jezelf houdt;)!

Je kunt lid worden van de Zustainabox. In dat geval ontvang je iedere 2 maanden een verrassingsbox met verschillende duurzame producten. Je betaalt omgerekend €5 per week voor deze box en daarmee krijg je 20% op de winkelwaarde van de producten. Wat ik zelf vooral heel leuk vind, is dat het altijd weer een verrassing is wat er in de Zustainabox zit. Echt een cadeautje dus.

Nieuwsgierig geworden? Met de kortingscode TROOD krijg jij 15% korting op je eerste box!*

Dan nu over naar het belangrijkste van deze blog: What’s in the box?

Laten we beginnen met de producten die er voor zorgen dat je echt even een momentje hebt voor jezelf. Dat begint natuurlijk gewoon met een lekker warm kopje thee op de bank, dekentje erbij, gordijnen dicht, Netflix aan… (oké ik dwaal af) Terug naar de thee. Deze geredde muntthee van KRUSH x JOAN (Tea by me) gaat voedselverspilling tegen. In de Corona-tijd was (is) de horeca dicht en kunnen daar dus geen kopjes thee worden geserveerd. Dat betekent dat de kruidenboeren met heel veel verse muntblaadjes zitten. Heidi van KRUSH is tegen voedselverspilling en JOAN van Tea by me is van de thee van Nederlandse bodem. Door samen te werken hebben zij er voor gezorgd dat de munt niet vergaat en hebben ze er een heerlijke limited edition thee van gemaakt met minimaal de helft munt en de andere helft Nederlandse kruiden zoals goudsbloem, frambozenblad, Nederlandse groene thee en lavendel. Enjoy!

Over een momentje voor jezelf gesproken, daar hoort een diffuser met heerlijke geur bij zoals deze natuurlijke diffuser van We Love The Planet. Deze diffuser heeft, zoals je al verwacht, alleen maar natuurlijke ingrediënten en dus geen andere zooi! Daarnaast is alles is zo ‘groen’ als je maar kunt bedenken. Van de inhoud tot de verpakking aan toe. Je kunt zelfs 3 maanden doen met deze diffuser en de geur? Die is heerlijk winters.

Hoe je ook een momentje voor jezelf kunt creëren is met de natuurlijke conditioner van HappySoaps. Ik zie je denken: conditioner in een ‘zeepvorm’? Jazeker! Een 100% natuurlijke haarzeep, zonder alle ellende, parabenen, palmolie en andere chemische rotzooi in de conditioner die je gewend bent. Trouwens, dat laatste is en niet goed voor je haar, en ook niet goed als dit allemaal in je doucheputje verdwijnt. Uiteraard zit de conditioner in een biologisch afbreekbaar omhulsel, in plaats van de (helaas) bekende plastic fles. Sterker nog, door deze HappySoap te gebruiken, bespaar je maar liefst 4 conditioner flessen! Hij gaat namelijk 90 tot 110 wasbeurten mee. Even je haar nat maken, met de happysoap over je hoofd heen wrijven en het gaat heerlijk schuimen. Kind kan de was doen, uh haren wassen! Oja, ruikt ook heel lekker!

Door naar de voedselproducten! Deze keer producten voor een lekkere borrel!

Een chippie gaat er bij mij wel in, in het weekend hoor en als ik eerlijk ben gaat ‘ie dan ook op die zak. Ja, ik weet ‘t veel calorieën, maar soms moet het gewoon even kunnen. Wel jammer dat chips is zo’n plastic verpakking zit… Dus hoe kan het groener? Nou met de zeewierchips van SeaMore. Letterlijk groen en figuurlijk groen. De chips is vegan, glutenvrij en 100% plantaardig. Waarom deze chips duurzaam is? Zeewier heeft alleen zon en zee nodig om (snel) te groeien! Daarbij is deze ook nog beter wat betreft de calorieën. Say Hello to Zeewier!

Bij een lekker chippie, hoort een lekker drankje! De Botanische Cool Eart bier van Lowlander is een goede optie! Een fris licht biertje dat ook lekker schuimt! Waarom duurzaam? Voor elk verkocht biertje, plant Lowlander een zeegrasplant in de Waddenzee. Zeewier neemt 35 keer meer CO2 op dat het tropisch regenwoud. Door een biertje te drinken, help jij dus mee aan het reduceren van de CO2!

Door naar nog meer groene producten. Ook letterlijk en figuurlijk! Je denkt misschien bij The Pollinators: wat een leuke mini bonbons. Nee nee! Geen bonbon, maar een Boombom. Dit zijn biologische boomzaden voor een zwarte els, ruwe berk of lijsterbes. Welke het gaat worden is trouwens een verrassing. Alle zaden zitten in één bommetje, maar er kan er maar 1 ontkiemen! Spannend. De bedoeling is dat je het boombommetje uitgooit op een plek met (kale) grond waar de wortel in kan schieten. Het leukste is natuurlijk in je tuin als je plek hebt! Heb je geen groene vingers? Sorry, maar dat excuus telt deze keer niet, je hoeft het bommetje namelijk niet eens water te geven. Een beetje ruimte is voldoende!

Nog meer groen in deze box! Ik kende ze al, de kaarten van BLOOM. Ze zijn zo leuk. In de kaarten zitten zaadjes verstopt. Schrijf er iets leuks en liefs op en stuur ‘m op! Kaartje weggooien na een tijdje? NEE! Je kunt het kaartje namelijk planten in de grond of in een pot. Alles is 100% plasticvrij. Daar word je toch blij van? Je zou de kaartjes bijna zelf houden in plaats van versturen!

Nog 2 leuke producten te gaan! Eerst de No Waste broodzak van Bo Weevil. Al dat brood zit maar in die plastic zakken, bah! Dus daar is de volledig natuurlijke broodzak! Bye bye plastic. Zelfs de inkt is duurzaam geproduceerd in India. Dus ga je naar de bakker, dan neem je deze Zustainabreadzak mee en laat je het plastic daar lekker achter. Uiteraard kun je de broodzak wassen, wel zo fris!

Als laatste hebben we daar iets verfrissends. De plasticvrije kauwgom van True Gum. Leuke verpakking, leuke kleurtjes, lekker kauwompje! Wist je trouwens dat kauwgom het op één na meest voorkomende zwerfafval is ter wereld: 100.000 ton(!) per jaar. Niet fijn dus als je weet wat voor troep er in de bekende kauwgompjes zit. Dus tijd voor some new gum. De kauwgom van True gum is biologisch afbreekbaar en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk boomsap van de Midden-Amerikaanse Chicle boom. Geen suikers, geen aspartaam (dat is echt rotzooi!) en geen plastic verpakking, maar een vrolijke, kleurrijke kartonnen versie. Zo heb je nog eens een leuk verhaal als je iemand een kauwgompje aanbiedt;). Ook leuk: met deze kauwgom kun je pas echt bellen blazen!

Lid worden kan via de website van Zustaina! Met de kortingscode TROOD krijg je 15% korting op je eerste box!

*Ik publiceer alleen, wanneer ik zelf volledig achter het product sta. Ik review naar waarheid en geef daarin mijn eerlijke mening.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply